Senaste uppdateringen 2012-02-21

 

2012-02-21

Den 30 januari nedkom Sonja (Ch Collectors Opera) med 4 präktiga valpar. >Ja, de var så präktiga att den allra tjockaste lär ha satt rekord i födelsevikt. 400 gr! Men allt gick bra och Sonja är mäkta stolt. Två hanar, en pepparoch en senap och två tikar en peppar och en senap. Mycket snyggt och prydligt! De var från första stund mycket företagsamma och hungriga och allting ser perfekt ut. Det är bara att njuta

2012-01-13

Uppdatering nyår 2012.

 

Ett år har gått sedan vi flyttade söderut. Alla i familjen har vid det här laget anpassat sig, jag skulle nästan kunna tro att hundarna tycker det är bättre här! Något kennelhus finns ju inte så man får vara med och sitta i sofforna närhelst man behagar. Skogspromenader blir det mest varje dag, höll bara på att få ett par raketer i nosen på Pompe och Sara vid nyår, grannens små odygdiga barn lyckades smälla av  dem rakt in i vår trädgård, det blev ett par vackra stjärnregn över vårt magnoliaträd, hittade hylsorna på gräsmattan nästa dag. Men även om alla  hundarna var direkt ovilliga att gå ut i mörker ett par kvällar därefter har de övervunnit chocken vid det här laget, det beundrar jag dem för. För grannsämjan skull har jag inte lagt rakethylsorn i brevlåda även om det varit frestande.

Sonja, Dandietiken, rundar på sig för varje dag och det blir nog en rejäl kull omkring 1 februari.  Efter en del förvecklingar och missförstånd blev kombinationen en tidigare gjord med Ch Willows Sunshine som far och Ch Collectors Opera som mor. Att bägge föräldrarna har ögonintyg för både glaukom och PRA utan anmärkning är en faktor som jag räknar  som en stor fördel.

Och min stora bruna nallebjörn Jerry Willows Aramis har med stor framgång parat en mycket söt brun tik Kroppsmarkens Awesome Eve. Detta tilldrog sig på julaftons morgon i ösregn. Vi ser fram mot även denna tilldragelse.  Sara, Ladygrace, blir förhoppnings mor till sommaren. Den utvalde är vidtalad men vi håller det hemligt än så länge! Bruna valpar blir det även här. 

Ett Gott Nytt År önskar vi här i Öllsjö till alla våra gamla och nya valpköpare!

 

2011-11-15

Första Skånehösten!

Snart har vi bott här i Skåne ett helt år. Mycket att uppleva som både spännande, intressant och roligt men ibland jobbigt! För hundarna har livet nog blivit mer spännande trots allt. Men den lilla, lilla trädgården räcker inte till för ”dagsbehov en” så varje dag har vi tagit bilen upp till bokskogen på Linderödsåsen genom mäktiga kastanjeallén förbi Oveholms slott ut över  böljande slätter, åkrar och hagar med betande kor , med vidunderliga vyer miltals! Utom är det regnat förstås. Och det har det ju gjort en del. Minst sagt. Nu är det vacker höst men så kalla nätter att alla blommande krasse, fuchsior mm sjunkit ihop till trötta trasor. Det är höst med andra ord. Hundarna fortsätter sitt vilda badande i dammarna uppe i Äsphult, även Sonja har gått med i gänget. Pompe håller sig på sin kant, dvs dikeskanterna, han är oroande svag för djupa diken där han försvinner helt. Så var det den l4 september- en stor dag för Pompe och mig. Sydsvenska Terrierklubben hade sin årliga utställning i Bjuv och domare för Dandie Dinmont var Siv Jernhake, en av de bästa! Och Pompe hade två cert i bakfickan och fick sitt tredje och blev champion. Kritiken var en av dem man gärna sätter upp inom glas och ram…

Pompe - Foto Katja Sjöberg Pompe - Foto Katja Sjöberg

För att fira detta  bad jag Katja Sjöberg, kennel Caccia, ta bilder på honom. Att Katja är en skicklig fotograf framgår tydligt! Det var faktiskt första gången hon fotar en Dandie!

En av de större händelserna på utställningsområdet var ju annars Labradorklubbens Club Show med engelska rasspecialister som domare. Mina två valpar från hösten 2010, W Maggie Rouff och W Mario Prada lyckades ta BIS 1 och 4 i valpfinalen. Det har jag redan skrivit om men bilden av vinnande Maggie Rouff, Ruffa, har jag inte fått förrän nu, här kommer den.

W. Magic Rouff, Foto Stefan Simonsson

Foto: Stefan Simonsson

Handler är Monica Jarl, kennel Seabird, ägare till valparnas pappa. Nu har de valparna blivit ett år och litet till och jag ser fram emot att göra om den kombinationen  i vinter.

Skön fortsättning på hösten önskar Lili

 

2011-07-17 

Midsommar 2011.

Det är nu nästan exakt ett halvt år sedan vi flyttade från Söderårby med sina 17.000 kvadratmeter hagar och egen pool för hundarna hit ner till Keltiska vägen i Öllsjö i Skåne med en tomt på ca 900 kvadratmeter! Det blev en omställning kan jag tala om, vi har knappast hämtat oss ännu. Första månaderna hade vi pga. den kalla vintern ingen möjlighet att få upp något staket, hundarna upptäckte ganska snart att det gick bra att forcera häcken (i bägge riktningarna tack och lov. Nu har vi stängsel och vi har orienterat oss fram till helt underbara timslånga bokskogspromenader och dammar att bada i. Så egentligen har vi det nästan bättre, åtminstone på visst sätt.

 

Alla de 10 bruna labradorvalparna fick flytta till sina hem i god tid före flytten. Nu har jag träffat de två som bor här nere och de var så oerhört fina att de placerade sig i topp på årets Labrador Club show som lämpligt nog gick av stapeln här i Hässleholm. Tiken blev BIS-valp och hanen BIS 4 sedan han vunnit sin klass med HP. Det var storslam! Se bilder!

 

Tik                                                                 Hane

 

Verkar som om de övriga 8 mår bra även om man inte hör av dem dagligen precis.

Sara, den duktiga mamman, ställde jag ut i Malmö i mars. Det gick som vanligt bra, placerade sig med CK i öppna klassen.

 

Dandien Pompe har deltagit på en Terrierklubbsutställning, vi hade väldigt trevligt! Gamla Dandievänner kom och vi kunde mingla i bästa gamla goda stil som förr i världen. Att domaren fick läsa på rasstandarden under bedömningen tog vi med de luttrades suck. Hon ansåg inte att någon var värd ett CK så någon BIS-final var ju inte aktuell.

 

Men sorligt är det att Kotten, SUCH NUCH Willows First Lady, har fått gå till hundhimlen.

 

 

En väldigt svår hudcancer i ena frambenet fällde henne efter tre månaders kamp. Familjen Truedsson/Lundin där Kotten bott sedan många många år har  tack och lov två av Kottens barn, SUCH Willows Lili Marlene (Mysan) och SUCH Willows Lord Byron (Rasmus) kvar. Men saknaden är stor, Kotten var en av alla i vår lilla Dandievärld högt älskad hund. Hennes stora utställningsframgångar, bl a BIS Club Show, togs lika positivt emot även av konkurrenterna vågar jag säga. För Kotten utstrålade bara så mycket livsglädje och kärlek att knappast någon kunde stå emot. Man får vara tacksam att ha fått ha en sådan solstråle. Kotten kom som vuxen till Anki och Jonas under en tid när de försökte komma över saknaden efter en gammal kär tax. Kotten fick rycka in som tröst medan man väntade på den beställda valpen efter Kotten (som sedan kom i form av Mysan). Men när valpkullen var född och Kotten gått i pension fick hon flytta för gott över till Anki/Jonas.

 

Nu önskar jag alla mina valpköpare, gamla och nya, en god och skön sommar.

Vi hörs så småningom, mina planer på valpar finns, men behöver bli litet mer konkreta! 

2010-12-08 

Uppdatering! Året 2010 blev händelserikt för kenneln! Dels fick Sonja (SUCh Collector´s Opera) 3 jättefina valpar  i maj, stolt fader Pompe (Willows Sunshine). Den 28 augusti fick Sara (Ladygrace) 10 praktvalpar fader Sea-birds Batteries Not Included. Eftersom även han är brun blev valparna alla bruna och jag kunde frossa i en flock härliga tjocka glada nallebjörnar. Nu är alla valparna skingrade och det blev väldigt lugnt och tyst.

Så började den planerade flyttningen till Skåne prägla tillvaron. Rasmus (Ch Willows Lord Byron) flyttade till sin mamma och syster ute på Fogdö, Sonja flyttade till Västerås där lillla Nellie (Gertongårdens Grammy) blev tydligt uppiggad av detta yrväder till Dandie. Matte och fodervärd Solveig Ratcovich.  Kvar är de två bruna och så Pompe.

Sonja tog sitt championat på Östsvenska Terrierklubbens höstutställning och av bilden att döma följde hon bedömningen med spänning.

Vår nya adress är Keltiska vägen 3, Öllsjö, 291 65 Kristianstad och ny tel 044 244 233, mobil och e-mail som förr.

Så nog har det hänt mycket. Kenneln fortsätter sin tillvaro på litet lägre växel men om allt går väl blir det valpar både på Dandie- och labradorsidan till sommaren och hösten. Nu är det sista veckan före flytten och det mesta är förskräckligt rörigt. Tänk på oss! Och GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR! Jag kommer att vara utan dator antagligen fram till Nyår!

Foto: Anders Nordengrahn

 

Foto: Åsa Lindholm

2010-03-19 

Den 28 augusti, dvs. för 10 dagar sedan, fick Sara (Ladygrace) 10 fantastiska kraftiga bruna valpar, 6 hanar och 4 tikar. Hon är duktig och har massor med mjölk och det kan behövas med de där 10 utsugarna. Men tjocka är de och det är tyst i lådan. En del av valparna är tingade men några hanvalpar finns ännu kvar och väntar på någon trevlig husse eller matte som gillar nallebjörnar. Foto på underverken kommer om någon vecka, litet större tror jag de får bli innan hovfotografen kommer.

Skall jag kanske tillägga att Saras mamma heter Willows Tiffany och valparna på så sätt blir 10:e led i min uppfödning!

2010-03-19 

Den 20 maj fick Sonja, Collectors Opera, sina fina verkligt kraftiga valpar. Allt gick fort och lätt och Sonja var den idealiska modern från första stund, precis som Dandiemammor brukar vara.

Nu har de hunnit bli nästan 4 veckor och man kan redan urskilja viss personlighet! Men mest sover de och äter dessemellan. Mycket är olika med Dandie- och labradorvalpar. Allting händer litet senare med Dandievalpar och leverans sker sällan före 10 veckor medan labradorvalpar river ner huset vid ca 8 veckor.

Den 5 juni åkte vi till Norrköping, Östergötlands Kennelklubbs Internationella. Där blev Pompe, Willows Sunshine, BIR (inkl cert och CACIB) och placerade sig sånär i gruppen, som bekant är terriergruppen en av de största, kanske den allra största, med 30 raser. Av dem skall endast 5 placeras och Pompe var kvar som nr 6. Vi är oerhört stolta över denna ”nästan” placering!

Vidare vill jag lägga till beträffande valparnas föräldrar, dvs Willows Sunshine och Collectors Opera, att de är gonioskopiundersökta utan anmärkning. Det innebär att ögonen är kollade med avseende på glaukom. Det är en inte helt oviktig undersökning och registreras också på Kennelklubbens veterinärresultat för resp. hund!

Så var det allt för stunden, skön sommar önskas alla!

Återkommer när bruna labradortiken Sara, Ladygrace, förhoppningsvis är parad nu i sommar och dräktig, samt också förhoppningsvis goda resultat från sommarens utställningar. Men det dröjer ett tag.

 

Foto Göran Hoppe

2010-05-26

Nu går vi verkligen in i väntans tider, Sonja, Collectors Opera, min treåriga Dandietik är på sista dagarna av en dräktighet som av allt att döma rymmer en rejäl kull valpar. Perfekt parning och dräktighet ger får man hoppas också en perfekt  valpning, det hoppas jag på!

Bilder på föräldrarna följer här.

Collectors Opera, Sonja

Collectors Opera, Sonja  Foto Anita Saming

Willows Sunshine

Willows Sunshine, Pompe  Foto Göran Hoppe

Den besvärliga vintern vill man ju helst glömma, det smala uppskottade diket som ledde ner till brevlåda och soptunna, där man trampade sig fram bakom ett antal hundar som skulle nosa på det mesta, länge. Och i skogen låg snön så djup att det enda motionsspåret var de plogade vägarna, där det kommer bilar. Koppeltvång. Ja, det vill man inte ha tillbaka.

Min bruna labradortik, Sara, fick problem med en sporre och vi gjorde en radikal bortoperation av bägge. Konvalescens började samtidigt med snösmältningen så det blev ett pyssel med våta bandage. Men det gick bra! Och förhoppningsvis blir det valpar i augusti, utvald fader en högklassig Seabirdshane med en härlig brun färg och en välbyggd kropp.

När vi kommit igenom valpningen blir det en ny uppdatering.

Till dess, skön vår!  

2009-12-08

God Jul !

Min hemsida behöver verkligen uppdateras!

Litet nytt finns alltid att berätta från hundvärlden. Just nu är det bara 5 hundar i kenneln, lilla Nellie har fått egen matte i och med att en Dandieälskare i Västerås så gärna ville ha en vuxen sedan hennes tidigare gått till himlen. Allt är frid och fröjd!

De 5 kvarvarande är Sara och Jerry, de bruna labradorerna, och så de tre Dandies Rasmus (Ch W Lord Byron), Sonja (Collectors Opera) och Pompe /W Sunshine som alla mår utmärkt. Sara( Ladygrace, dotter till W Tiffany och barnbarn till Ch W Lady of the Lake) skall förhoppningsvis få valpar till sommaren, att åka till Norge i höstrusket blev litet motigt och dessutom är Sara bara 2 ½ år. Den tilltänkte är en av mina stora favoriter, Ch Carpenny Walpole, en hanhund som lämnat fryst sperma i Norge under den tid han var där och då den tik jag ville para honom med (Saras mormorsmor) inte behagade löpa i rättan tid. Detta är ett för mig fantastiskt projekt, den vackra svarta Walpole har nu också gått ur tiden 13 år gammal. Alla veterinära framsteg ger idag så många nya möjligheter.

Vi hade framgångar på utställningssidan under sommaren men jag råkade själv ut för en rejäl sensträckning och kunde inte visa Sara utan fick hålla mig med handler, det gick det med!

Att visa Dandie är inte lika krävande så på Club Show var det full fart och det bästa för mig var att vinna championtikklassen, den absolut starkaste med Ch Willows Lili Marlene, hon blev sedan BIS tvåa och så vann jag Bästa uppfödarklass med en grupp på 4 där den yngsta, Willows Sunshine var 11 månader och den äldsta ch Willows First Lady, BIS veteran var 11 år. Som uppfödare blir man stolt när man kan med den tidsrymden – 10 år - visa upp en så jämn grupp! Roligt! Till våren blir det förhoppningsvis valpar undan Sonja, Collectors Opera e Willows Sunshine, Pompe. Den kombinationen är mycket spännande tycker jag! Kanske också Pompe kan få småsyskon om Nellie blir parad med Ch Penactive Shine On i Oslo. Vi får se! Gott Nytt År önskas också! Lili

 

2009-02-11

Sommarnytt från Willows!  En ganska händelserik vår har gått över i en sommar som säkert blir lugnare. De svarta valparna efter Amfibiens Modgunn (Dicken) och W Aramis (Jerry) är drygt 5 veckor. De är lika oemotståndliga alla, och att skiljas från den sista hittills otingade hanvalpen ser inte ut att bli lätt.

 

Jerry har dessutom kunnat registrera in en son som blivit viltspårschampion, knappt två år gammal. Han kallas Moltas och bor i Vingåker hos Lars Åke Gren och Kristina Ahlmark, grattis!

 

Så har vi varit på ögonundersökning med tre Dandies, s k gonioskopi. Det var positivt resultat, alla tre var normal/clear eller ua som det heter på fackspråk. Ett par närbesläktade, bl a Sonjas kullsyskon efter min Ch W  Lord Byron har också fått betyget ua.  Den undersökningen görs för att försöka förhindra att avel sker på hundar som kan bära på anlaget för glaukom, dvs grön starr.

 

Pompe, Willows Sunshine, har visat upp sig i valpklass, de två sista gångerna fullföljde vi och gick upp i final, bägge gångerna placerade han sig, först BIS Reserv, sedan BIS3!  Det är alltså BIS för valpar ålder 6-9 månader men i alla fall är vi mycket stolta.  Den sköna bruna Sara har fått pälsen tillbaka och i Avesta i helgen placerade hon sig 4 bästa tik. Ösregn bekommer ju inte en labrador, men att Pompe kunde showa upp sig till BIS 3 var en bravad, en regnvåt Dandie är inte mycket att hurra för i vanliga fall!

 

Dandie Dinmont Club Show går av stapeln den 9 augusti i Askersund och eftersom jag är inblandad räknar jag nog med att det blir litet att stå i. Men vi vill bara med detta lilla nyhetsbrev önska alla en skön sommar!

 

2009-02-11

Nya och Gamla nyheter från Willows!

 

Ibland går tiden fort, mitt senaste nyhetsbrev med uppdatering är några månader gammalt faktiskt!  Mitt i februari är vi nu, denna månad som är som ett svartvitt foto, inga färger någonstans. Man längtar efter en liten krokus eller så.  Men här på Willows mår vi bra alla, förutom att gamla Olivia blev dålig på sin 13-årsdag den 14 januari. När aptiten svek och hon inte kunde komma ur korgen utan hjälp fick vi ta det svåra beslutet. I och med Olivias bortgång gick medelåldern på kennelns hundar ner ganska rejält, äldst är nu Rasmus, 5 år och yngst Pompe, snart 5 månader.

På utställningssidan har det varit idel framgångar även om vi inte varit på så speciellt många ställen. Dandien Sonja, ungtik med rätta namnet Collectors Opera, tog sitt andra cert i oktober på Terrierklubben, Sara, bruna ungtiken med rätta namnet LadyGrace, vann unghundsklassen med CK, på Stora Stockholm och placerade sig 4 Bästa tik där. En månad senare blev hon tvåa bästa ungtik med CK men oplacerad i Bästa tikklass. Med tanke på att det varit långt över hundra labradorer anmälda på dessa utställningar, är jag mer än nöjd.

Dandievalpen Pompe, på bild här ovan, är en ganska så självständig och bestämd ung man och håller just nu på att ömsa tänder. Vi ser fram emot att få visa upp honom på någon lämplig utställning när han blivit någon månad till!

Året 2009 hoppas jag skall ge oss ett par valpkullar, den svarta tiken Amfibiens Modgun, Madicken, skall förhoppningsvis få en kull valpar till sommaren. Tilltänkt fader är Jerry, Willows Aramis. Och även på Dandiesidan väntar vi tillökning så småningom, både Sonja och Nellie skall paras. Men de valparna kommer inte förrän sommaren är över! 
Några utställningar står på, för Saras del gäller Högbo i mars och Lilla Stockholm i april. Även Sonja skall få besöka Lilla Stockholm. Bägge dessa tikar går ur unghundsklass strax efter den utställningen. Vi får höras igen! Lili 

 

2009-02-06

Har lagt in en ny bild på bildsidan på Pompe (kallades Poppe tidigare) som nu blivit 4 månader.

 

2008-11-22

Nu är det inte så mycket kvar av år 2008 och jag tänkte det kunde vara dags med en liten ”sammanfattning” av vad som hänt på kenneln. Det har varit ett ganska stillsamt år men när man tänker efter har det ändå hänt en hel del.  I mars kom Nellie, Dandietiken Gertongårdens Grammy, till oss. Hon var litet inbunden i början och gjorde mig litet bekymrad eftersom hon absolut inte kom när man ropade. Så hennes frihet blev begränsad, koppel från och till rastgården men där var hon inte lika ”inbunden”! Där grävde hon och skällde och lekte med Sonja och Rasmus på vanligt Dandiemaner. Sedan blev jag TV-intervjuad på Lilla Stockholm och ”fick beröm”, ganska roligt var det eftersom intervjuaren ställde vettiga frågor. På Lilla Stockholm tog Sonja sitt första cert, sitt andra tog hon nu i oktober så nu är hon avpälsad och väntar på att förhoppningsvis ta ett championat efter tvåårsdagen i april 2009.

Så kom Labradorklubbens Stamtavlebok 2008 ut och i den hade jag skrivit inledningen ”30 år med labrador i Sverige” och då fick jag beröm igen!

I det här sammanhanget kan jag kanske tala om att jag haft mycket roligt och spännande jobb med mina artiklar för Hundsport Special, den senaste som kommer i nästa nummer, fortfarande under rubriken Historia och Kuriosa handlar om Karl XII:s hund Pompe. Det blev verkligen något som kunde kallas för ”grävande journalistik”.

 

I maj gick vi, Sara/Ladygrace och jag på darrande ben till HD och armbågsröntgen på Albano. Det blev Hurra för A-höfter och ua-armbågar. I samma veva fick jag besked på Jerrys ögontest, fri från anlag för PRA, nytt Hurra!

 Världsutställningen överskuggade litet väl mycket sommaren tyckte vi. Men när Randi Skare från Norge kom med 7 Dandies, varav 3 valpar, och stannade en vecka, då var det fest! Det gick bra för hennes hundar, NUCh Willows Miss Norway vann sin klass (bedömningen var svårtolkad) på Terrierklubbens utställning och på själva World Show fick både Sonja och Rasmus CK och Randi kunde visa upp en fin HP-belönad uppfödargrupp med idel Rasmusbarn! Dandieklubbens Circuitutställning med åtföljande party var säkerligen en succé, dömde gjorde den engelska uppfödaren Francis Chapman-King, berömd för sina vinstrika Inzievar -dandies. Hon har dömt ett flertal gånger här i Sverige på senare år och kände väl igen de flesta hundarna. Hon hade vänligheten att notera att mina hundar saknades men jag förklarade att Kotten och det gänget numera har gått i pension.

I augusti parades Nellie med NUCh Penactiv Shin On och nedkom 23 september med endast en livsduglig valp, de tre övriga för små och klarade bara några dagar. Valpningen kom 4 dagar för tidigt. Men vi är nu mycket lyckliga över Willows Sunshine alias Poppe som kan skådas här på bilden, 8 veckor gammal tillsammans med sin outtröttliga moder.

Foto Göran Hoppe

Han är en mycket lovande valp. Efter alla år har jag knappast haft en valp med ett så imponerande huvud, blir resten lika bra då är det riktigt spännande! Poppe är eventuellt till salu för den som är beredd att matcha fram honom för ev vidare avel.  Vilket är att gå händelserna i förväg kan man tycka!

Återstår nu bara Stora Stockholm dit ungtiken Sara/Ladygrace är anmäld. Det är alltid roligt att vara där hur det sedan går är en annan fråga! Per Iversen är emellertid en gammal populär labradordomare.

Som avslutning på den här sammanfattningen vill jag önska alla hemsidesbesökare – valpköpare och andra vänner – ett Gott Nytt År! Som illustration kommer här Dandien Flisa, galopperande mot nya djärva mål, lycklig och fri eftersom hon slipper utställningskarriären. Gissa varför? Hon har en liten framtand som sitter snett! På återseende! Lili med alla hundarna..       

Foto David Ståhl

 

2008-08-03

Äntligen litet mulet och regn! Säger säkert hundarna också. Värmebölja är verkligen inte hundväder. Så mycket man kunnat har man åkt och badat med dem, här simmar Madicken med något som ser ut som en stor kanin men det är en and.

Madicken med kaninen

Vi går nu och väntar, Jerry och jag, på att Madicken, Amfibiens Modgunn, skall börja löpa.

Jerry i tankar på Madicken

Den lilla Dandietiken Nellie, Gertongårdens Grammi, som f ö fick bedömningen Excellent på världsutställningen, är parad med lille Shiny, som finns i mitt fotogalleri.  Så förhoppningsvis blir det litet valpar i kenneln när vintermörkret tagit över.

Världsutställningen var väl också en upplevelse på flera sätt. Vi deltog  bara på själva världsutställningen med tre Dandies, varav en, Collectors Opera, som juniortik, placerade sig på tredje plats. Hedervärt!  Det var roligt att få tillfälle att se 50 st Dandies på svensk botten, men det var finnarna som tog hem det mesta, även på labradorsidan. Imponerande tycker jag. Circuitutställningarna på Alamare Stäket i gassande sol – Almare Steket bättre benämning, var också fantastiska tillställningar, där organisation och engagemang var fantastiskt att se, även om på många håll alltför få fick dra lasset. Dandie Dinmont Club firade sitt 30årsjubileum med ett verkligt lyckat mingelparty, där Anita Saming skall ha en tapperhetsmedalj för att ordna all mat!

Men man skall nog vara litet mer utställningsgalen än jag för att riktigt uppskatta detta jättejippo!!

Sara, nu inte längre junior, deltog på utställningen i Köping härom veckan, då för sista gången junior. Hon vann juniorklassen med CK och blev 5:a Bästa tik! Mycket uppiggande! Nu är hon så urpälsad man kan vara så vi ägnar oss enbart åt vattenapportering.

Sara med anden

Yrvädret Sonja, Collectors Opera, skall upp i unghundsklass på Askersundsutställningen nästa vecka. Vi har 19 deltagare i rasen, det måste vara rekord för en vanlig SKK-utställning, mycket positivt.

Vågar nästan inte säga att jag hoppas på fortsatt regn och rusk, men för hundarnas skull! Och nog vore det trevligt med litet gröna gräsmattor igen! Vi återkommer om hur det går får de blivande mammorna!

 

2008-05-26

Det finns två roliga nyheter och en sorglig för hemsidan.

De roliga är att Willows Aramis, "Jerry", har fått bekräftat genom blodanalys att han ej är anlagsbärare för PRA, eller normal/clear som det egentligen ska heta.

Dessutom har vi röntgat LadyGrace med resultatet höfter A och armbågar ua.

Den sorgliga nyheten är att lilla Ida, Willows Orchidée, inte finns hos oss längre. Genom en tragisk olycka har vi varit tvungen att låta henne komma till hundhimlen.

 

2008-04-08

DEN PEPPARFÄRGADE Dandiehanen Penactiv Shine On har lovat att stanna här i Sverige efter Världsutställningen. Han vill gärna träffa några söta svenska Dandieflickor säger han.  Han vill gärna bo här ute hos oss på Söderårby säger han också och jag har svarat att han är så välkommen.

N Uch Penactiv Shine On - Shiny

Pedigree - Penactiv Shine On 

Och så har vi varit på utställning, två dagar i rad på Lilla Stockholm! Men den utställningen är som en viskning jämfört med Stora Stockholm. Gott om parkeringsplatser och ringarna är nästan ödsligt stora!  Eftersom jag tycker om både Pia Lundberg och Kennet Ed som domare fick vi åka bägge dagarna. Lördag fick mina anmälda Dandies Ch W Lord Byron (Rasmus) BIR och CACIB och min junior Collectors Opera (Sonja) cert och BIM. CACIB var hon för ung för! Tyvärr var vi ensamma, flera dragningar var gjorda. Vi stannade inte för gruppfinal.

Söndag labrador. 57 anmälda. Sara Ladygrace fick CK, placerad andra i juniorklass men ej placerad i bästatikklass. Vi är glada för CK, det är hon absolut värd! Men nu har vårfällningen börjat!

 

2008-02-04

Det våras litet här för mina Dandies! Sonja, norskfödda Collectors Opera, har debuterat i officiell klass. Den stora händelsen tilldrog sig i Nyköping den 1 mars och domare var finska Dandieuppfödaren Marjo Nygård. Hon dömde ganska "intressant" och efter eget huvud. Sonja blev trots sin ringa ålder (10 månader) BIR-junior och vi stannade kvar för att testa juniorfinalen, på terrierutställningar har vi alla möjliga finaler, bl a Bästa Junior. och då är det stor konkurrens eftersom terrierraserna är många. Sonja blev inte uttagen bland de 5 bästa men jag var ändå imponerad av henne för hon showade outtröttligt ända tills jag tryckte in henne i buren (motvilligt) kl l5 och då hade hon varit igång sedan kl 8! Det ösregnade precis hela dagen så någon rastning var det inte tal om.

På måndagen den 3 dvs igår for jag i sällskap med Jerry, den bruna labradorpojken, till Mjölby för att hämta Nellie, en pepparfärgad Dandietik som egentligen heter Gertongårdens Grammi. Hon är två och ett halvt år och uppfödaren, Vibeke Bolin, har skäppan full med storpudlar. Nellie är barnbarn till min egen Ch Willows Fighting Spirit s k Nitro och har  följaktligen sin givna plats i kenneln idag Med filosofiskt lugn har hon idag hälsat på samtliga kennelmedlemmar och utsatte sig utan större protester för 2 timmars pälsvård, det kom fram en mycket söt feminin dandieflicka!

Det våras på Söderårby även på annat sätt! En matta av snödroppar har slagit ut under jasminbusken och jag har kunnat räkna till 5 små gula vintergäck.  Den l6 mars bär det av till Högbo med Sara, den unga labradortiken. Vi får också träffa en halvsyster till henne, Willows Midsummer Nights Dream, en valp som jag ser fram emot att få återse!Foton kommer så fort de är tillgängliga!

 

2008-01-27

Utställningsresultat på utställningssidan

 

2008-01-26

Det finns fortfarande några exemplar kvar av min "Labradorhistoria", dvs sammanställningen av  mina artiklar i "Labradoren" Den kostar kr 100:- inkl porto. Beställning kan bäst göras genom att skicka e-mail till willows.lili@telia.com.

 

Design: EW-design